METABOND DODATAK MOTORNOM ULJU

KAKO POMAŽE METABOND U ODRŽAVANJU MOTORA?

Patent se sastoji u tome da primenom Metabond proizvoda nastaje oplemenjivanje dodirnih kliznih površina metala materijom koja je bitni činilac legure čelika, a to je ugljenik. Molekuli ugljovodonika omogućavaju stvaranje izuzetno glatke a na trenje i pritisak veoma otporne klizne površine. Tokom procesa oplemenjivanja metalnih površina molekulima ugljovodonika trenje svih kliznih površina se smanjuje za 60%.
Posledica smanjenja trenja je ušteda velike količine energije i smanjenje habanja površina metala. Metabond se hemijskim putem sjedinjuje sa molekulima metalnih površina i stvara mikronsku zaštitu koja je izvanredne tvrdoće i glatkoće. Na taj način nastaju bolji uslovi klizanja metalnih površina koje razdvaja uljni film.

Upotrebljavajući Metabond dodatak kod benzinskih i dizel motora putničkih automobila, u velikom procentu produžuje njihov radni vek.

Zahvaljujući polikeramičkim česticama nano dimenzija uz pomoć najsavremenijih hemijskih elemenata, unutrašnje trenje motora se drastično smanjuje. Pored toga se smanjuje potrošnja goriva i emisija štetnih izduvnih gasova. Sa poboljšanim osobinama motora značajno se povećava snaga motora.

Slika zupčanika pod elektronskim mikroskopom uvećana 800x

Da bi skupoceni motor vaše poljoprivredne mašine radio dugo i bresprekorno na polju, preporučujemo korišćenje dodatka motornom ulju Metabond.

Metabond izuzetne rezultate postiže u povećanju snage i izdržljivosti motora, pri čemu smanjuje trenje habajućih površina, jačajući stabilnost samom motornom ulju odnosno poboljšava podmazivanje. Tokom rada, motor iz energije koja se stvara prilikom sagorevanja goriva, 25% troši na savladavanje raznih trenja. Metabond ove gubitke trenja smanjuje za 60

Metabond proizvodi

Dodaci Ulja

Dodaci Goriva

Dodaci Transmisije

Specijalna Mast

SUPER AKCIJA: BESPLATNA zamena ulja!

Ukoliko se odlučite za kupovinu ulja iz naše ponude, naši serviseri će izvršiti besplatnu zamenu na teritoriji opštine Bečej a možemo to uraditi i bilo gde u Srbiji, u zamenu za putni trošak.

POPULARNI PROIZVODI

Metabond Spirit

Metabond Megasel

Metabond Megalane Plus

Metabond Truck

Metabond Hi-Tech Grease EP 1.5

Metabond DPF Cleaner

OVLAŠĆENI METABOND PARTNER

Metabond izuzetne rezultate postiže
u povećanju snage i izdržljivosti motora!

Imate dodatnih pitanja?